Drukbezochte bewonersavond over werkzaamheden aan Demmerik in Vinkeveen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een bewonersavond over de aanstaande werkzaamheden aan Demmerik in Vinkeveen trok op dinsdagavond 19 maart veel bezoekers. Deze zomer zal er een nieuwe brug aangelegd worden bij arkenpark Mur en wordt er groot onderhoud gepleegd aan de weg. De werkzaamheden zullen begin juni van start gaan en ongeveer 12 weken duren.

Nieuwe brug en groot onderhoud

Zo’n 60 bewoners en ondernemers kwamen naar de Boei in Vinkeveen om bijgepraat te worden over de plannen. Een belangrijk onderdeel is de vervanging van de huidige brug bij arkenpark Mur, die vorig jaar verzakt bleek te zijn. De nieuwe brug zal dezelfde doorvaarthoogte behouden, maar iets breder worden.

Tegelijkertijd met de bouw van de nieuwe brug, wordt er groot onderhoud aan de weg uitgevoerd. Dit omvat het aanpakken van verzakkingen, het aanleggen van nieuw asfalt en het implementeren van snelheidsbeperkende maatregelen. De huidige drempels en verhogingen op kruisingen blijven behouden, er komen geen nieuwe bij.

Verkeerssnelheid en zorgen van bewoners

Er komen rode fietssuggestiestroken aan beide zijden van de weg. Autoverkeer heeft een rijstrook in het midden van de weg, maar kan in geval van tegenliggers gebruikmaken van de fietssuggestiestrook. Het visueel smaller maken van de weg en het werken met kleurvlakken, blijkt uit onderzoek en eerdere ervaringen in de gemeente, te werken om de snelheid te verlagen.

Tijdens de bijeenkomst uitten bewoners hun zorgen over de snelheid van het verkeer. Zij vroegen zich af of de visuele maatregelen voldoende zouden zijn om de snelheid te verminderen. Er werd aangedrongen op het onderzoeken van andere mogelijkheden, zoals het aanleggen van wegversmallingen in de vorm van bloembakken. De gemeente heeft beloofd hier kritisch naar te kijken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Er wordt verwacht dat hier eind april duidelijkheid over komt.