Mobiele unit krijgt nieuw leven als kleedruimte bij CSW in Wilnis

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De jeugd van CSW in Wilnis kan zich voortaan omkleden en douchen in een mobiele unit die tot vorig jaar gebruikt werd als kantoor- en toiletruimte van BAM Bouw & Techniek in Utrecht. De unit is een initiatief van Tristan Frese, circulair specialist bij De Schijf Groep en vrijwilliger bij CSW.

Van kantoorruimte naar kleedruimte

De bestaande kleed- en doucheruimte bij CSW bood onvoldoende plek en was buiten gebruik. “CSW heeft nieuwbouwplannen, maar die zijn nog niet gerealiseerd. De mobiele ruimte is een goede tijdelijke oplossing”, aldus Frese.

De mobiele unit, die 4,2 bij 20 meter meet, stond voorheen bij de warmtecentrale van Eneco in Utrecht. Hij is nu geplaatst op de plek van de voormalige fietsenstalling, dicht bij de hoofdingang van CSW. Sinds de jaarwisseling is de unit omgebouwd voor zijn nieuwe functie.

Hergebruik als noodzaak

Wethouder Anja Vijselaar (Economie) prijst het hergebruik van de mobiele unit. “Het is een geweldig idee van Tristan om de mobiele unit een tweede leven te geven bij CSW. In plaats van een bruikbare unit na eenmalig gebruik af te breken, geven we het een nieuwe, nuttige bestemming. Grondstoffen zijn eindig en hergebruik van materialen is cruciaal.”

Duurzaamheidsinitiatieven

De gemeente ondersteunt verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid, waaronder het programma Duurzaamheidspartners. Dit programma telt meer dan 70 aangesloten bedrijven uit de gemeente, waaronder De Schijf Groep. Deze bedrijven zetten zich in voor een duurzame gemeente door middel van projecten op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en bewustwording.

Tristan Frese en wethouder Anja Vijselaar vierden samen met CSW-leden de opening van de nieuwe mobiele unit. Ook CSW-voorzitter Marcel van der Schaaf was aanwezig bij de viering.