Tien kinderen ontvangen Rondeveense Topper voor bijzondere inzet

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Tien kinderen uit De Ronde Venen zijn op woensdag 27 maart beloond met een Rondeveense Topper. Deze prijs is een erkenning voor hun speciale maatschappelijke inzet en de inspirerende rol die ze vervullen voor hun omgeving. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Divendal, wethouder Maarten van der Greft en de kinderburgemeesters Myrthe van Oostrom en Bastiaan Andriessen.

Bijzondere inzet

Jaarlijks worden in De Ronde Venen kinderen in het zonnetje gezet die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Door hun betrokkenheid bij de mensen om zich heen, inspireren ze anderen en dragen ze bij aan een gemeenschap waarin men voor elkaar zorgt. Deze kinderen verdienen de Rondeveense Topper, een onderscheiding die tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis wordt uitgereikt.

Burgemeester Maarten Divendal is bijzonder trots op de Rondeveense Toppers: “Het is prachtig om te zien hoe deze kinderen, en soms ook hun klasgenoten en vrienden, zich betrokken voelen bij de wereld om hen heen en hun steentje bijdragen aan een betere samenleving.”

De Rondeveense Toppers

Onder de Rondeveense Toppers zijn Isabel de Vink en Sepp Vernooij die met hun klasgenoten geld inzamelden voor stichting KiKa door het ophalen van statiegeldflessen, het verkopen van oud speelgoed en het maken van armbandjes. Liv de Veld geeft vanuit haar rolstoel zwemles aan diplomazwemmers, ondanks een zware beenoperatie. De broers en zus Bakker organiseerden een kerstbomen ophaalactie en Joris Stolk, Arne Dlabac en Thijs Simons zijn lid van de vrijwillige reddingsbrigade en hebben al enkele reddingsacties op hun naam staan.

De Rondeveense Topper wordt jaarlijks uitgereikt. Kinderen kunnen via de website worden aangemeld.