Scooter gestolen op Dokter van Doornplein in Abcoude

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Gisteravond werd een 17-jarige inwoner van Abcoude beroofd van zijn scooter op het Dokter van Doornplein. De politie is op zoek naar getuigen en roept hen op om zich te melden.

Toedracht van de diefstal

Het slachtoffer werd rond 22:15 uur benaderd door twee donkergeklede mannen die hem bedreigden. Hij werd gedwongen om zijn grijze Piaggio-scooter met opvallende blauwe velgen af te geven, onder dreiging van geweld. De daders gingen er vervolgens vandoor richting de nabijgelegen voetbalvelden.

De verdachten worden omschreven als mannen met een getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang, gekleed in donkere kleding en met zwarte helmen op. De politie onderzoekt of zij mogelijk al vaker hebben toegeslagen.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden, ook als zij zelf het slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke diefstal in de omgeving van Abcoude. Melden kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via de website van deze organisatie.

De politie is met name geïnteresseerd in informatie over de identiteit van de verdachten en de huidige locatie van de gestolen scooter. Als je iets weet, wordt je dringend verzocht om contact op te nemen.