Landelijke Opschoondag een groot succes in De Ronde Venen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De Landelijke Opschoondag, die op 23 maart plaatsvond, was een groot succes in De Ronde Venen. Verspreid over de gemeente waren vrijwilligers actief om zwerfafval op te ruimen. Dit initiatief wordt jaarlijks aangemoedigd door NL Schoon. Naast de vele vrijwilligers waren er ook verschillende raadsleden, burgemeester Divendal en wethouders Anja Vijselaar en Cees van Uden die hun steentje bijdroegen.

Schoonmaakactie trekt veel deelnemers

De Landelijke Opschoondag is een dag waarop scholen, bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samenwerken aan een schone leefomgeving. Burgemeester Maarten Divendal gaf het goede voorbeeld door deel te nemen aan een schoonmaakactie in Abcoude. Hij onderstreepte daarbij het belang van de inzet van vrijwilligers, niet alleen op deze dag maar het hele jaar door.

Inwoners en bedrijven betrokken

Marlou Bours van NME De Ronde Venen merkte op dat het onderwerp leeft onder de inwoners. De organisatie stelt grijpers en zakken beschikbaar voor inwoners om tijdens hun natuurwandelingen zwerfafval te verzamelen. Het is volgens haar geweldig om te zien dat zoveel mensen hieraan meedoen.

Verschillende vrijwilligersgroepen namen deel aan de schoonmaakacties, die in verschillende delen van de gemeente werden georganiseerd. Deze acties werden zelf door inwoners opgezet en aangemeld via de website van NL Schoon. Ook lokale bedrijven toonden hun maatschappelijke betrokkenheid door schoonmaakacties te organiseren in hun directe omgeving. In Abcoude organiseerden de Lions Abcoude-Baambrugge aansluitend op de opruimactie een Duurzaamheidsmarkt.

De Landelijke Opschoondag in De Ronde Venen was dus een succesvolle dag, met een positieve inzet van vele vrijwilligers, inwoners en bedrijven.