Demonstratie tegen fascisme morgen in het Amsterdamse Westerpark met maximaal 500 mensen

Normal ae7c2f242f0219e7e50c92c81a411097
Afbeelding: Inter Visual Studio / Remy Roosien

De demonstratie tegen fascisme is verplaatst van het Museumplein naar het Westerpark met maximaal 500 demonstranten. Vanwege de huidige strenge lockdown en de besmettelijke nieuwe coronavarianten die ook in Nederland zijn opgedoken, heeft de Amsterdamse Driehoek hiertoe besloten. Het getal 500 is geadviseerd door de Amsterdamse GGD.

Vanwege de grote besmettingsrisico’s en de strenge maatregelen die gelden, adviseert de GGD om het aantal demonstranten van 500 dat de organisatie heeft aangegeven als maximum te hanteren en de demonstratie ook zo te begrenzen en te controleren dat er geen extra toeloop kan zijn. Om die reden heeft de Driehoek gekozen voor het Westerpark in plaats van het Museumplein. Omdat het Museumplein niet afgesloten kan worden, geeft die locatie bij onverwacht grote toeloop extra risico’s voor de volksgezondheid.

De Driehoek is zich er zeer van bewust dat demonstreren een grondrecht is, maar ziet natuurlijk ook de huidige risico’s voor de volksgezondheid door corona. Een aantal van 500 demonstranten op 1,5 meter afstand van elkaar is verantwoord. Er komen 500 stippen op de zogenoemde zonneweide in het Westerpark waardoor ook duidelijk is als het maximumaantal is bereikt. De gemeente zal via social media en ter plekke communiceren als het te druk wordt en het park vol raakt.

De demonstratie wordt georganiseerd naar aanleiding van de bestorming van het Capitool in Washington en heet ‘Van de VS tot NL, nooit meer fascisme’ en is morgen van 15 tot uiterlijk 17 uur. De politie en gemeente hebben goed contact met de organisator die de zorg niet verder wil belasten en ook oproept 1,5 meter afstand te houden en de regels van het RIVM te volgen. Bij verkoudheid en andere ziekteverschijnselen is het belangrijk om thuis te blijven.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu

Adverteren op RegioAbcoude.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RegioAbcoude.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

De Ronde Venen
18:53

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief