Eerste Monumentencafé in De Ronde Venen gericht op duurzaam erfgoed

3 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente De Ronde Venen organiseert het eerste Monumentencafé, een inspirerende avond gericht op kennisdeling over duurzaam erfgoed. De bijeenkomst, die zich specifiek richt op de verduurzaming van historische gebouwen, zal plaatsvinden op woensdagavond 27 maart 2024 bij Fort Nigtevecht. De avond biedt monumenteigenaren en erfgoedliefhebbers de kans om advies in te winnen, kennis te delen en inspiratie op te doen voor het duurzaam onderhouden en verbeteren van monumenten.

Programma vol informatie en netwerkmogelijkheden

De avond start om 19:15 uur met een inloop waar bezoekers de kans krijgen elkaar te ontmoeten. Korte presentaties zullen vanaf 19.30 uur verschillende aspecten van het thema belichten:

  • Toekomst van erfgoed: Medewerkers van de gemeente zullen de invloed van het nieuwe erfgoedbeleid op monumenteigenaren bespreken, evenals de ondersteuning die de gemeente kan bieden.

  • Duurzame restauratie: Vertegenwoordigers van Monumentenwacht Utrecht zullen de mogelijkheden voor het restaureren en verduurzamen van monumenten toelichten.

  • Monumenteigenaar aan het woord: Een monumenteigenaar zal zijn ervaringen delen over recente verduurzaming en restauratie van zijn monument.

Na de presentaties start om 20.00 uur het cafédeel, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om te praten, ervaringen te delen en meer te leren over monumentenzorg. Statafels met folders en een prikbord voor foto’s van monumenten zorgen voor interactie.

Aanmelden voor het Monumentencafé

Monumenteigenaren worden uitgenodigd zich aan te melden voor de avond. Het evenement biedt een unieke mogelijkheid voor iedereen die zich inzet voor het behoud van cultureel erfgoed. Het stimuleert uitwisseling van ideeën en versterkt de gemeenschap van monumenteneigenaren en -liefhebbers. Mensen die geen monument bezitten maar wel interesse hebben in dit onderwerp, zijn ook van harte welkom. Zij hoeven zich niet per se aan te melden.

Voor meer informatie kunt u de website van de gemeente De Ronde Venen raadplegen.