Nieuw clubgebouw voor CSW en verhuizing Jumbo in Wilnis een stap dichterbij

8 maanden geleden gepubliceerd

De bouw van een nieuw clubgebouw en tribune voor voetbalclub CSW en de verhuizing van supermarktketen Jumbo in Wilnis is dichterbij gekomen. Dit komt door een ondertekende intentieovereenkomst tussen CSW, Jumbo, Stichting Houdster Vastgoed III, Rialto Vastgoedontwikkeling en de gemeente. De plannen houden in dat Jumbo verhuist van de Molmlaan naar een nieuw te bouwen supermarkt op het huidige parkeerterrein van CSW. Op de grond die vrijkomt aan de Molmlaan, zullen in de toekomst woningen gebouwd worden.

Voordelen voor CSW en Jumbo

Het huidige clubgebouw van CSW is verouderd en is aan vervanging toe. De bouw van een nieuw clubonderkomen en tribune zal bezoekers een mooi uitzicht op het hoofdveld bieden. Voor Jumbo biedt de verhuizing de kans om de winkel en het aantal parkeerplekken uit te breiden. Deze uitbreiding is nodig om de groei van Wilnis op te vangen.

Nieuwe en moderne supermarkt

Volgens wethouder Anja Vijselaar (Economie) biedt de verhuizing Jumbo de mogelijkheid om een nieuwe, moderne supermarkt te bouwen. Deze zal groot genoeg zijn om zowel de huidige als toekomstige inwoners van Wilnis te bedienen. Na de verhuizing van Jumbo kunnen er op de vrijgekomen grond woningen gebouwd worden.

Wens CSW komt uit

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst komt de wens van CSW voor een nieuw clubonderkomen een stap dichterbij. Het oude clubgebouw zal plaatsmaken voor de nieuwe Jumbo en parkeerterrein. Het nieuwe clubgebouw zal minstens dezelfde oppervlakte hebben als het huidige gebouw.

Compensatie voor verdwenen groen

De aanleg van de parkeerplekken betekent dat een deel van het openbaar groen zal verdwijnen. Dit zal gecompenseerd worden door nieuw groen aan te leggen op een andere plek.

De komende maanden zullen de plannen verder worden uitgewerkt. Inwoners zullen bij dit proces betrokken worden. De verwachting is dat in 2024 het Ruimtelijk Kader ter instemming voorgelegd wordt aan de gemeenteraad. Daarna zal de omgevingsvergunning aangevraagd worden.