Nieuwe woningen en klompenpad in Baambrugge

2 maanden geleden gepubliceerd

De bouw van 16 nieuwe woningen op het terrein van de voormalige boerderij aan de Rijksstraatweg 85 in Baambrugge is weer een stap dichterbij. De gemeenteraad heeft op 29 februari het bestemmingsplan vastgesteld.

Woningen en klompenpad

Het bouwplan is een initiatief van de boerderijeigenaren en bestaat uit twee erven: het historische en het nieuwe erf. Op het historische erf blijven de bestaande boerderij en koetshuis staan. Hierin komen twee appartementen en drie woningen, en in het koetshuis komen twee woningen. Daarnaast wordt er een vrijstaande woning gebouwd in dezelfde stijl.

Op het nieuwe erf, waar nu betonnen platen, verouderde stallen en silo’s liggen, komen acht zogenaamde schuurwoningen - nieuwbouw in de stijl van boerenschuren.

Wethouder Zevenhuizen sprak zich positief uit over de plannen: “Er zijn in Baambrugge geen of nauwelijks plekken om te bouwen. Zestien woningen erbij is voor een klein dorp als Baambrugge daarom heel belangrijk. Er komt straks een mix van woningen: vrijstaand, twee-onder-één-kap en appartementen in verschillende maten. Bewoners in Baambrugge kunnen doorschuiven naar een nieuwe woning. Hun oude woning biedt weer kansen voor anderen.”

Naast de woningen wordt er ook een klompenpad aangelegd, waardoor het mogelijk wordt om vanuit het dorp een klein rondje te wandelen. Het pad loopt langs de twee erven met de nieuwe woningen naar een kleine boomgaard, welke vroeger ook al op het boerderijterrein aanwezig was. Vanaf hier gaat het pad verder richting de ijsbaan en komt men bij de Toertocht weer het dorp in.