Werkzaamheden aan de Herenweg te Vinkeveen starten 2 oktober

8 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf 2 oktober start de gemeente De Ronde Venen met dringend onderhoud en een nieuwe inrichting van de Herenweg in Vinkeveen. Dit besluit is genomen na overleg met bewoners en ondernemers en de uitvoering wordt gedaan door AW Onderhoud uit Mijdrecht.

Onderhoudswerkzaamheden

Eerdere onderhoudsplannen van de Herenweg zijn meerdere malen uitgesteld vanwege mogelijke werkzaamheden rondom het Centrumplan Vinkeveen. Nu heeft de gemeente besloten het onderhoud niet langer uit te stellen. De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van het bestaande asfalt tussen de 5 en 10 cm diep en het aanbrengen van nieuw asfalt met asfaltwapening voor extra sterkte.

Nieuwe inrichting van de weg

Naast onderhoud wil de gemeente de verkeersveiligheid en doorstroming op de Herenweg verbeteren. De weg wordt over de hele lengte verbreed naar 5,50 meter met fietssuggestiestroken van 1,5 meter breed. De snelheidslimiet wordt verlaagd naar 30 km/u en er komen 9 nieuwe parkeerplaatsen op ruimere plekken, terwijl parkeerplaatsen op smalle plekken worden verwijderd. Er komen ook 20 nieuwe parkeerplaatsen op het terrein van de lokale visboer.

Draagvlak bij bewoners en ondernemers

Volgens Wethouder Vijselaar (mobiliteit) stemt het merendeel van de bewoners en ondernemers in met de plannen van de gemeente. Het verplaatsen van parkeerplaatsen naar het terrein van de visboer was een belangrijk discussiepunt. Uiteindelijk komen er meer parkeerplaatsen dan er nu zijn. Ook komt er een parkeerregeling voor een aantal parkeerplaatsen bij de kruising met de Baambrugse Zuwe.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zal er verkeersbegeleiding aanwezig zijn op de weg tussen de N201 en de Baambrugse Zuwe. Enige vertraging is echter onvermijdelijk. Tijdens het verwijderen en aanbrengen van nieuw asfalt wordt de weg tijdelijk volledig afgesloten. Meer details hierover zullen later door de aannemer worden verstrekt. De nooddiensten zijn op de hoogte gebracht om in geval van nood snel ter plaatse te kunnen zijn.